Gizli Örgüt İlluminati Hakkında Bilmeniz Gerekenler





Bu videoda internetteki pek çok komplo teorisinin başrolünde olan illuminati gizli örgütü hakkında bilmeniz gerekenleri derledim. Bu araştırmayı yaparken spekülatif bilgiler yerine sadece kabul görenleri kullandım.

İlluminati, gizli bir örgüt olarak 1776’da, yani 239 yıl önce, Almanya’nın Bavyera bölgesinde kuruldu. Kurucusu, Adam Weishaupt adında bir felsefeciydi.

İlluminati kelimesi Latince’de “okumuş kişi, aydın, entelektüel” gibi anlamlara geliyor. Örgütün kuruluş amacı, dinlerin toplum üzerindeki etkisini azaltmak, bilimsel doğrulara yönelmeyi sağlamak, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, batıl inançlara savaş açmak ve devletin insanlar üzerindeki baskılarını azaltmaktı.

İnternetteki geyiklerde illuminati örgütünün sembolü olarak bu çizim gösteriliyor. Bu nedenle de bir yerde üçgen, tek göz, hele de üçgenin içinde tek göz görenler hemen illuminati göndermesi yapıyor. Oysa gerçekte illuminatinin logosu buydu. Üçgen içindeki gözün illuminatiyle nasıl özdeşleştiği ise bilinmiyor.

İlluminatiye ait sanılan bu sembole “Tanrı’nın gözü” veya “Her şeyi gören göz” deniyor. Yani aslında dini bir sembol. Dolayısıyla, illuminatinin kuruluş amacının tam tersi bir düşünce akımını simgeliyor. Özetle arkadaşlar, tek göz veya üçgenin illüminati örgütüyle bir bağlantısı yok. Zaten illuminatinin simgesi olsaydı, apaçık bir şekilde Amerikan dolarının üzerinde kullanılmazdı.

İllüminatinin amaçları elbette Bavyeralı yöneticilerin hiç hoşuna gitmedi. Örgüt her geçen gün de güçleniyordu. Bunun üzerine düğmeye basıldı ve yapılan operasyonlarla 1790 yılında, yani tam 225 yıl önce faaliyetlerine son verildi. Kurucusu başka bir şehre taşındı. Bir daha da illüminati örgütüyle bağlantılı bir şey yapmadı.

Peki 225 yıl önce dağıtılan bir örgütün neden hala faal olduğu düşünülüyor? Bu hikaye, örgütün dağıtıldığı yıl başladı. Bazı kişiler bir önceki yıl gerçekleşen Fransız İhtiali’ni illüminati’nin organize ettiğini öne sürdü. Fransız İhtilali’nin dinamiklerini bilenler buna gülüp geçti. Ama bu iddia, komplo teorilerinin cenneti olan Amerika’da ciddiye alındı. 1798’de illüminati’yi konu alan ilk kitap çok popüler olunca günümüze kadar ulaşan söylentiler de başlamış oldu.

Komplo teorisyenlerine göre illüminati şu an dünyanın en güçlü gizli örgütü. Yeni dünya düzenini kurmak için çalışıyorlar. Fransız devrimini onlar yaptı. Kennedy suikastini onlar düzenledi. Amerika’nın “sahte ay inişini” onlar tertipledi. Prenses Diana’yı onlar öldürdü. NATO’nun, IMF’nin, Avrupa Birliği’nin kontrolü onlarda. Her yerde adamları var. Mesela Michael Jackson, Girl Gaga, Jim Carrey, hatta Kim Kardashian, hatta ve hatta Justin Bieber illuminati üyesi.

İlluminati geyiklerinin bu kadar yaygın olmasından elbette popüler kültür sorumlu. Pek çok romanda, filmde, oyunda bu gizli örgüte gönderme yapılıyor. Mesela Dan Brown’ın hem “Melekler ve Şeytanlar” hem de “Da Vinci Şifresi” romanlarında illuminati var. “Tomb Raider” oyununun film versiyonunda kötüler, illuminati üyesi olduklarını söylüyor. Hatta 2014 Aralık’ta çıkan Madonna’nın yeni albümünde “İlluminati” isminde bir şarkı bile var.

https://www.youtube.com/observe?v=y-yzL5zJVno

http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Weishaupt

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lluminati

http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati_in_popular_culture

http://en.wikipedia.org/wiki/Rebel_Coronary heart_(Madonna_album)

http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati_in_popular_culture

http://conspiracy.wikia.com/wiki/Illuminati

OHA diyorum kanalında ilginç, komik, faydalı, eğlenceli videolar yayınlıyoruz. İlginç bilgiler veriyoruz, deneyler yapıyoruz, komik fotoğrafları derliyoruz, enteresan sorulara cevap veriyoruz, göz yanılmaları ile şaşırtıyoruz. Videolarımızı çekerken önce biz eğleniyoruz, ardından elbette sizi eğlendirmeyi amaçlıyoruz.

Faydalı ipuçları ve hayatınızı kolaylaştıran pratik bilgiler için diğer kanalımız YAPYAP’ı ziyaret edin:

http://www.youtube.com/yapyap



supply

Add To The Conversation Using Facebook Comments

Comments (48)
Add Comment